Emekli Edebiyat Öğretmeni, Şair ve Yazar Özcan Temel’in, 130 sayfa tutarındaki “Kuşçulu’da Gelenek Kültür ve Yaşam” ana başlıklı şiir tadındaki 15 deneme yazısıyla büyük bir zenginlik kattığı…

Emekli Öğretmen Mehmet Erenel’in, 38 sayfa tutarındaki “Sınırlarından Mahallelerine, Bitkilerinden Hayvanlarına Kadar Kuşçulu Köyü Coğrafyası” ve “Kuşçulu’da Yaşam” ana başlıklı 2 değerli yazısıyla renklendirdiği…

Yayıncı, Oyuncu ve Gezgin Seval Demirel’in, 13 sayfa tutarındaki “Yöresel Köy Yemekleri” ana başlıklı yazısıyla köyümüzden eşsiz lezzetler sunduğu…

Fotoğraf Sanatçısı Fikret Ak’ın da, 13 sayfa tutarındaki köyümüzün mahallelerinden çektiği birbirinden nefis fotoğraflarıyla renk cümbüşü sunduğu…

Büyük boy 1. Hamur kağıda basılı 512 sayfalık “Dünden Bugüne Giresun Görele Kuşçulu Köyü-2020” adlı kitabımızı, 9 aylık “imece” usulü titiz ve yorucu bir çalışmanın ardından tamamlayarak, 15 Temmuz 2020 tarihinde baskısını gerçekleştirdik.

Bu arada çok önemli bir açıklamada bulunmak istiyorum.

Bendeniz Seyfullah Çiçek ve yayın kurulundaki arkadaşlarım Özcan Temel, Mehmet Erenel, Seval Demirel, Harun Durak, Sadi Kaya ve Sabri Erden, bu kitabın meydana çıkması için tek kuruş maddi bir menfaat gözetmeksizin büyük bir uğraş verdik.

Alın terlerimiz, emeklerimiz, haklarımız helal olsun!

Köyümüze ve köylülerimize de hayırlı olsun!

Bu kitabın ortaya çıkması için;

Bizi teşvik ederek yüreklendiren, anılarını bizimle paylaşan, “Sunuş” yazısını kaleme alarak, kitabımıza anlam katan değerli büyüğümüz, efsane valimiz Sayın Enver Hızlan’a sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

Bu kitaba; kalemleriyle, anılarıyla, yürekleriyle, memleket sevgileriyle, enerjileriyle, sinerjileriyle, emekleriyle ve alın terleriyle büyük katkılarda bulunan;

Sayın Özcan Temel’e, Sayın Mehmet Erenel’e, Sayın Harun Durak’a, Sayın Sadi Kaya’ya, Sayın Sabri Erden’e, Sayın Seval Demirel’e ve Sayın Ayhan Sönmez’e ayrı ayrı teşekkür ediyor, anılarından yararlandığım Sayın Şadiye Kocabaş’a da Allah’tan rahmet diliyorum.

Ayrıca anılarını bizimle paylaşan, bilgi ve belge gönderen; Sayın Halise Demirel Dağtaş’a, Sayın Ali Durak’a, Sayın Mustafa Hızlan’a, Sayın Öktem Tunçez’e, Sayın Salih Kaya’ya ve Sayın Ümran Demirel Kerim’e şükranlarımı sunuyor, aramızdan ayrılan merhum Hayrullah İricioğlu’na ve Vedat Demirel’e de Allah’dan rahmet diliyorum.

Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan, bu eserimizin de “Görele Belediyesi Kültür Yayınları” serisi olarak sizlere ulaşmasını sağlayan Görele Belediye Başkanı Sayın Av.Tolga Erener’e…

Mizanpajı ve kapak tasarımı için her türlü titizliği gösteren Arı Sanat Yayınevi’nin Sahibi Doğankentli hemşerimiz ve aziz dostum Sayın Aydın Coşkun’a ve personeli Sayın Hülya Aşkın Bilen’e…

Olağanüstü bir gayretle kitabımızı vaktinde yetiştiren Melisa Matbaacılık’ın patronu değerli dostum ve İnancalı hemşehrimiz Sayın İlhan Ergül ve sevgili oğlu Erdem Ergül’e…

Gerek kapak ve gerekse “Sarıçamurluk’dan Yalı’ya Mahalle Mahalle Kuşçulu Köyü” fotoğraflarını çeken Sayın Fikret Ak (Foto Ak)’a…

Ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kusurlarımız oldu ise (-ki mutlaka olmuştur) affola, diyorum!

***

Fotoğrafları ve özgeçmişleriyle birlikte “Köyümüzden Portreler” bölümünde yer verilen ülke ve dünya çapındaki Kuşçululardan bazıları şunlar:

Enver Hızlan: Aydın, Kahramanmaraş, Malatya, Edirne, Trabzon, Balıkesir ve Sakarya Valisi (E).
Lütfi Hızlan: Yüksek Mak.Müh. Deniz Nakliyat Genel Müdürü, Pendik Tersanesi’nin Kurucusu (E).
İlker Yasin: Spor Spikeri, Spor Programları Yapımcısı, Gazeteci
Emin Demirel: Gazeteci, Yazar, TV Program Yapımcısı)
Mustafa Babür Hızlan: Zagrep (Hırvatistan) Büyükelçisi.
Burhan Temel: Ressam
Turgut Uzunömeroğlu: Ressam
Erol Uzunömeroğlu: Şair ve Bestekar. TRT Repertuarında 16 bestesi var. “Adın bahar olsun senin” adlı güftesi, eniştesi Fethi Karamahmudoğlu tarafından bestelenmiş, Atilla Atasoy başta olmak üzere pekçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır.
Hasan Lami Ergül: Şair. “Ne olur anla beni” adlı güftesi, eniştesi Fethi Karamahmudoğlu tarafından bestelenmiş, Zeki Müren başta olmak üzere pekçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.
Tümgeneral Rafet Şaşmaz: Harp Akademileri Komutanı (E)
Tuğamiral Önder Uzan: Ege Deniz Bölge Komutanı (Merhum)
Seyfullah Çiçek: Yurt Müdürü, Araştırmacı-Yazar
Özcan Temel: Edebiyat Öğretmeni, Şair, Yazar
Vehbi Günay: Diyarbakırsporlu ünlü futbolcu. Defalarca gol kralı oldu.
Salih Kaya (Mecburi): Halk Ozanı…
Kuşçulu köyünden 6’sı profesör olmak üzere yirminin üzerinde de akademisyen çıkmış olup, profesörlerin adları da şunlardır:

Prof. Dr. Metehan Çiçek (Tıp)
Prof. Dr. Alptekin Yasım (Tıp)
Prof. Dr. Mehmet Sönmez (Tıp)
Prof. Dr. Murad Hızlan (Elektrik, Bilgisayar-Houstan)
Prof. Dr. Ahmet Demirel (Siyaset Bilimi)
Prof. Dr. Selçuk Balı (Mali İktisat)


Önemli açıklama:

Kitabın dağıtımı, Kuşçulu Köyü Derneği Başkanı Harun Durak tarafından yapılacağından, kitap talebinde bulunacak köylülerimizin ve dostlarımızın lütfen kendileriyle irtibat kurmalarını rica ederiz. 

Kitap Temini İçin İrtibat Tel: Harun Durak 0532 396 31 57

*Seyfullah Çiçek Araştırmacı-Yazar